Ürgüp'te 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Okuduğunuz haber
ÜRGÜP'ÜN SEMBOL YAPILARINA TURUNCU IŞIKLANDIRMA

Ürgüp İHH Gönüllülerinden Yardım Kampanyası

Anasayfa   /    Güncel    /    Ürgüp'ün sembol yapılarına turuncu ışıklandırma

Ürgüp'ün sembol yapılarına turuncu ışıklandırma

ÜRGÜP’ÜN SEMBOL YAPILARI KADINA ŞİDDETE “HAYIR” DEMEK İÇİN TURUNCU IŞIKLANDIRILDI

GÜNCEL      25 Kasim 2020 - 09:52     26992     0

Ürgüp'ün sembol yapılarına turuncu ışıklandırma

Ürgüp Belediyesi, 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında İlçenin tarihi ve turistik yerlerinden olan Üç Güzeller Peribacalarını ve Temenni Tepesini turuncu renkle aydınlattı.

Tüm dünyada kutlanan 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’ne Ürgüp’ün tarihi ve sembol yapıları turuncu renk ile aydınlatılarak destek verildi.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Ürgüp Belediyesi’nin kadın çalışanları ile Üç Güzeller Mevkiinde yaptığı açıklamada “Her yıl 25 Kasım’da düzenli olarak kutlanan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Gününde bizlerde Ürgüp Belediyemizin kıymetli kadın çalışanları ile kadına şiddete hayır diyoruz.” Dedi.

Kadına Şiddete Karşı Mücadele Günü

Birleşmiş Milletler, 25 Kasım 1960'ta Dominik Cumhuriyeti'nde üç kız kardeş Patria, Minerva, Maria’nın vahşice öldürülmesi ve yankıları nedeniyle, 17 Aralık 1999'da 25 Kasım’ın “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” olarak benimsenmesine karar verdi.


 

YORUM EKLEYİN

X

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen ziyaretçilere aittir.

X

Habere hiç yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın.

GÜNÜN MANŞETLERİ

SON DAKİKA HABERLERİ